Παντρέψαμε δύο υπερτροφές και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό!

Λίγο ως πολύ οι θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σουσαμιού έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές και η θέση του ταχινιού στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αποκτάει σημαίνουσα θέση. Τι γίνεται αν συνδυάσουμε το ταχίνι με τσάι matcha; Μπορεί ο συνδυασμός δύο τόσο υγιεινών σούπερ τροφών να είναι και γευστικός; 
Το τολμήσαμε και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από απολαυστικό.

Τι είναι το τσάι matcha;

Για περισσότερα από 100 χρόνια οι πολιτισμοί της Άπω Ανατολής χρησιμοποιούσαν το τσάι matcha ως ελιξήριο για την υγεία τους, αλλά και ως μέρος του διαλογισμού!

Το τσάι matcha είναι το πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από τα άλλα πράσινα τσάι, καθώς επίσης, και από κάθε άλλο φρούτο ή λάχανο στον κόσμο.

Το matcha περιέχει 137 φορές περισσότερα αντί-οξειδωτικά από το κανονικό τσάι και 5 φορές από κάθε άλλη υπερτροφή. Περιέχει επίσης 130 φορές το ασβέστιο και 172 φορές περισσότερα ποσοστά πρωτεΐνης από κάθε άλλο τσάι. 

Πως βοηθάει τον οργανισμό μας;

Έρευνες έχουν δείξει πως το matcha μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών του ήπατος.
Έχει βρεθεί πως η κατανάλωση matcha βελτιώνει την προσοχή, την μνήμη και τα αντανακλαστικά. Η περιεκτικότητα του σε καφεΐνη και L-θεανίνη βοηθά στην βελτίωση διαφόρων πτυχών της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Σημαντικά είναι και τα οφέλη του στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, μιας και μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL και των τριγλυκεριδίων, όπως και το πράσινο τσάι.
Εξίσου σημαντική ιδιότητα του matcha είναι η ενίσχυση του μεταβολισμού και της καύσης θερμίδων, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.
Βοηθάει στην φυσική αποτοξίνωση (detox) του σώματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε χλωροφύλλη.